U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hatha Yoga

Hatha-yoga (हठ haṭha, योग yoga) is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt.

Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hatha-yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana’s. Meditatie is een voor veel yogi’s een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. In andere fysieke vormen van yoga, zoals ashtanga vinyasa yoga (poweryoga), worden de asana’s niet statisch maar juist bewegend uitgevoerd, vaak door verschillende asana’s in series achter elkaar uit te voeren. Hatha-yoga kent eveneens enkele series, waarvan de Zonnegroet de bekendste is.

In het Westen is hatha-yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha-yoga is het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Ashtanga Yoga

Ashtanga yoga is een van de meest complete bewegingsvormen. Ashtanga yoga bezit het hele pakket elementen die bij een regelmatige beoefening, elke ander vorm van sport, lichaamsbeweging of meditatie overbodig maakt.

Enkele voordelen:

Meer flexibiliteit en meer energie
Verbeterde controle over je ademhaling
Toename van conditie
Stress verlagend
Verlichting van blessures en pijn
Energie boost bij beoefening in de ochtend
Beter slaappatroon
Verbetert andere sportieve prestaties
Toename van fysiek en mentale kracht

Ben je op zoek naar een fysieke én meditatieve bewegingsvorm en herstel balans tussen lichaam en geest, kom dan voor een gratis proefles.