U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Internationale Yoga dag Bhakti Yoga Center zondag 21 juni 2015

Beste mensen,

De eerste Internationale Yogadag van Bhakti Yoga Center Rotterdam is zeer succesvol verlopen. Dank aan alle vrijwilligers van Bhakti Holland die dit mogelijk hebben gemaakt.

Vanaf 11:00 werd iedereen opgevangen in onze Bhakti Yoga Center aan de Sigrid Undsetweg 300 te Rotterdam Ommoord. Iedereen werd verwelkomd met een heerlijke kop kruiden thee.

Het was even spannend of het nog zou doorgaan i.v.m. de aanhoudende regen maar na een korte bespreking besloten we toch om het gewoon door te zetten. Om 12:00 liepen we vanuit onze Yoga Center naar het Ommoordse Veld.

Ondanks de bewolking en regen waren er meer dan 80 mensen bij elkaar om gezamenlijk in de open lucht Yoga te beoefenen onder begeleiding van Asha Toerab en Yoga Guru Dilip Govind. Voor iedereen was het een prachtige ervaring om zo samen in de natuur yoga te beoefenen en de verbondenheid met de natuur te ervaren.

Voorafgaand aan de Yogadag was er een mooie toespraak van dhr. Drs. D. van Lottum van de Deelgemeente Prins Alexander Rotterdam. Als dank kreeg hij een mooie bloemenkrans en een Bhakti Yoga medaille.

Na een korte ontspanning asana door Asha begon Dilip met ademhalingsoefeningen zoals Kapalbhati (Vuurademhaling) en Anumom Vilom (Afwisselende Neusademhaling). Deze ademhalingsoefeningen helpen om het hoofd leeg te maken, het concentratievermogen te verbeteren en met meer bewustzijn te beleven bij de yoga oefeningen.

Dilip liet een aantal van zijn senior leerlingen als eerst de Surya Namaskar voordoen. De zonnegroet wordt gedaan om de energie in het lichaam te activeren, ter voorbereiding op allerlei krachtige asana’s. De zonnegroet geeft een eerste warming-up en rekt het lichaam. Je gebruikt hierbij heel veel spieren. Het reguleert je ademhaling en je focust je gedachten.

Er werd heel veel aandacht besteed aan ademhaling tijdens de oefeningen. Ademhaling is bij het beoefenen van yoga een belangrijk onderdeel. De reden daarvoor is eenvoudig. Je ademhaling is zowel een geestelijk als een lichamelijk proces. Met andere woorden: het vormt een verbinding tussen je lichaam en je geest.

Een regelmatige ademhaling zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof en andere voedingsstoffen door het bloed worden gevoerd. Het zorgt er op die manier voor dat de hersenen optimaal functioneren. Wie regelmatig ademhaalt voelt zich beter dan iemand die gejaagd naar adem hapt. Rekoefeningen en regelmatig ademhalen ontspannen lichaam en geest.

De asana’s werden professioneel in alle rust voor gedaan door Dilip. Asha zorgde tijdens de oefeningen voor de juiste begeleiding. De Yoga dag op het veld eindigde met een korte demonstratie van ingewikkelde asana’s door Dilip.

Na afloop werd aan alle deelnemers een mooie Bhakti Yoga medaille uitgereikt. Daarna liepen we met zijn allen weer terug naar ons Bhakti Yoga Center waar een heerlijke vedische maaltijd voorbereid door ons kookteam werd geserveerd aan iedereen.

Bhakti Holland bedankt hierbij nogmaals alle vrijwilligers die hebben meegeholpen en alle deelnemers van de eerste Internationale Yoga dag op zondag 21 juni 2015!

Mochten jullie na het zien van de beelden en foto’s geïnspireerd raken om Yoga te volgen dan zijn jullie welkom voor een gratis proefles op maandagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur of op woensdagochtend van 10:00 uur tot 11:30 uur.

Het hele evenement werd Live gestreamd en is nog te bekijken op Youtube.