U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Workshop Yoga met Master Suryans Thakur uit India van 27 t/m 30 augustus 2019

Gepost 2019/08/20

Workshop Yoga met Master Suryans Thakur uit India van 27  t/m 30 augustus 2019

Beleef, ervaar, voel en geniet van de yoga workshops van Suryans Thakur uit het hoge India-Himalayas! Na de onvergetelijke lessen van vorig jaar, op veler verzoek weer in Nederland!

Even voorstellen:

Ik ben Yogi Suryans Thakur en ik ben de stichter van Om Yoga Rishikesh. Ik ben geboren en getogen in Rishikesh, één van de heilige steden van India en de hoofdstad van yoga. Ik ben opgegroeid in een ashram aan de Ganges rivier, en begon op zeer jonge leeftijd yoga te beoefenen.

Ik begon door Sivananda yoga te beoefenen en studeerde aan de Sivananda ashram in Kerala. Ondertussen studeerde ik Iyengar yoga met ervaren leraren in Rishikesh en Pune, waar ik elk jaar terugkeer om mijn kennis te verdiepen. Ik ben nu al meer dan 12 jaar yoga aan het onderwijzen en heb workshops gegeven in verschillende landen in europa (Frankrijk, België, Denemarken) en Azië (China, Rusland). In 2005 stichtte ik Om Yoga Rishikesh, waar ik dagelijks lessen en intensieve workshops geef voor alle niveaus.

Als een leraar hou ik ervan om elementen van mijn erfgoed en reiservaring te combineren en ik probeer de essentie van yoga op een simpele manier over te brengen zodat mensen van verschillende culturen het kunnen begrijpen.

Voor mij is yoga niet alleen een manier om flexibiliteit en een gezond lichaam te krijgen. Het is een manier van zelfontdekking die uiteindelijk je gedrag naar jezelf en anderen toe vormt.

Iyengar yoga

Iyengar yoga is ontwikkeld door B.K.S. Iyengar. Het is een vorm van Hatha Yoga en benadrukt detail, precisie en het in lijn brengen bij het uitvoeren van houdingen (asana) en beteugeling van de adem (pranayama). De beoefening ervan helpt u om kracht, mobiliteit en stabiliteit te ontwikkelen middels de asana’s. Er kan gemakkelijk van Iyengar yoga genoten worden, ook zonder enkele jaren van beoefening.

Steunen zoals kussens, banken, blokken, riemen en zandzakken worden regelmatig gebruikt, wat beginners in staat stelt om de asana’s makkelijker te laten ervaren dan wat anders mogelijk zou zijn. Ze helpen ook geblesseerde of zieke leerlingen om ten volste van de voordelen van de asana’s te kunnen genieten. Meer gevorderde leerlingen kunnen hun voordeel halen uit een beter inzicht in de asana’s middels het gebruik van steunen.

Er zijn drie unieke aspecten van Iyengar yoga: technische details, opeenvolging en timing.

Technische details:

Er worden gedetailleerde instructies gegeven zodat de leerling kan leren hoe toegang te krijgen tot het lichaam via het uiterlijke, bot- en spierlichaam tot in de subtiliteiten van de geest. Vaak zult u gedurende de lessen merken dat u van simpele houdingen naar meer ingewikkelde gaat, inzicht in geest, lichaam en ziel ontwikkelend via een stap-voor-stap benadering.

Opeenvolging:

Verwijst naar de volgorde waarin de asana’s en pranayama beoefent worden. Iedere asana heeft verschillende effecten op de geest, en de juiste opeenvolging traint en ontwikkelt de geest om deze meer bevorderlijk te maken voor uw yoga beoefening.

Timing:

Asana’s kunnen worden vastgehouden voor verschillende tijdsduren om een meer diepgaande verkenning van de fysieke en mentale uitdagingen van de houding in staat te stellen. Het heeft tijd nodig om in een houding te bewegen en stabiel te worden. Stabiel blijven in een houding voor een langere tijdsduur intensiveert de diepgang van de houding en doet het voordeel toenemen.

Workshops:
Tijdens de workshops wordt o.a. aandacht besteed aan Yoga asana’s, ademhalingsoefeningen, Flow Yoga met name nadruk op correcte rug-, heup-, knie- en stahouding.
Dinsdag 27 augustus 2019 van 19:00 uur – 21:00 uur
Woensdag 28 augustus 2019 van 19:00 uur – 21:00 uur
Donderdag 29 augustus 2019 van 19:00 uur – 21:00 uur
Vrijdag 30 augustus 2019 van 19:00 uur - 21:00 uur

Bijdrage per workshop is € 10,-

Locatie: Bhakti Yoga Center, Sigrid Undsetweg 300, 3069 BV  Rotterdam

Voor aanmelding en meer informatie: Whatsapp 06-86663369 / email: info@bhaktiyogacenter.nl

Lees de rest van deze post »

Yoga introductieles start maandag 4 maart 2019

Gepost 2019/02/06

IntroductielessenIntroductielessen

Lees de rest van deze post »

Yoga Weekend 26 en 27 januari, 2019

Gepost 2019/01/16

Georganiseerd door de Internationale Sivananda Yoga Vedanta Centra

Rotterdam: zaterdag 26 januari 10u30 – 19u30

Den Haag: zondag 27 januari 10u30 – 19u30

"Wees behulpzaam, heb lief, geef , reinig, mediteer, verwerkelijk." Swami Sivananda

"Gezondheid is rijkdom, gemoedsrust is geluk. Yoga wijst de weg." Swami Vishnudevananda

De International Sivananda Yoga Vedanta Centra

Swami Vishnudevananda richtte in 1957 de Internationale Sivananda Yoga Vedanta Centra op, een non-profit organisatie met centra in het hart van veel van de grote wereldsteden. Deze centra stellen mensen in staat om yoga te leren in hun alledaagse leven.

Swami Vishnudevananda vestigde ook verschillende ashrams (yoga retraites) in prachtige natuurlijke omgevingen rond de wereld, van de beboste bergen van Tirol, de uitgestrekte open vlaktes van de Loire-vallei tot de ongerepte stranden van Paradijs Eiland in de Bahama’s. Hij ontwikkelde een yoga vakantie programma die mensen de mogelijkheid biedt om in een ashram yoga te leren, terwijl zij genieten van een gezonde en ontspannen vakantie.

Als onderdeel van zijn visie voor wereldvrede onderwees Swami Vishnudevananda in 1969 de eerste Sivananda Yoga Docenten Opleiding in het Westen. Naast een uitgebreide studie van de yoga filosofie, psychologie en pedagogische onderwijstechnieken, richt het vierweekse residentiële programma zich op een intense persoonlijke beoefening van yoga en meditatie. Meer dan 43.000 afgestudeerden uit alle geledingen van de samenleving en uit alle continenten hebben de yoga leer van Swami Sivananda en Swami Vishnudevananda teruggebracht naar hun eigen gemeenschappen.

Docenten

Swami Jyotirmayananda

Swami Jyotirmayananda is directrice van het Sivananda Yoga Vedanta Centrum in Londen. Zij is een ervaren docente die het yoga onderricht deelt met inzicht, creativiteit en vreugde. Zij onderwijst sinds vele jaren in de Yoga Docenten Opleidingen.

Yoga Dag in Rotterdam zaterdag 26 januari van 10u30 tot 19u30

10u30 Welkom

11u00 Yoga les “Van fysieke ontspanning naar spirituele ontspanning”

13u00 Vegetarische lunch

14u30 Workshop “Positieve gedachten: kies voor een leven vanuit vreugde”

15u30 Thee

16u00 Yoga les “Een flexiebele rug – de sleutel tot gezondheid”

18h00 Meditatie, mantra zingen en lezing “Open het hart door mantra zingen”

Locatie

Het programma in Rotterdam zal plaatsvinden in Stichting Bhakti Yoga Center, Sigrid Undsetweg 300, 3069 BV Rotterdam Ommoord.

Parkeren

Parkeren is gratis in de directe omgeving rond het Bhakti Yoga Center.

Openbaar vervoer

Vanaf Rotterdam centraal station neemt u metro E richting Slinge. Stap uit bij halte Beurs, dit is de tweede halte. Vanaf station Beurs neemt u vervolgens metro B richting Nesselande en stapt u uit bij halte Hesseplaats, deze metro reis duurt 20 minutes. Vanaf daar is het 2 minuten lopen naar het Bhakti Yoga Center.

Yoga Dag in Den Haag zondag 27 januari van 10u30 tot 19u30

10u30 Welkom

11u00 Yoga les “De meditatieve yoga ervaring”

13u00 Vegetarische lunch

14u30 Workshop “Yoga psychologie: de weg naar stralende geestelijke gezondheid”

15u30 Thee

16u00 Yoga les “Accent op pranayama (ademhalingsoefeningen) en variaties in de schouderstand”

18h00 Meditatie, mantra zingen en lezing “Bhakti yoga, de zoete nectar des levens”

Locatie

Het programma in Den Haag zal plaatsvinden in wijkcentrum De Hyacinth, Annemoonstraat 25, 2565 DD Den Haag.

Parkeren

Parkeren is gratis tot 17h00. Van 17h00 – 21h00 is het betaald parkeren en wel € 1,70 per uur.

Openbaar vervoer

Vanaf Den Haag centraal station neemt u tram 3 richting Den Haag Loosduinen. Stap uit bij halte Azaleaplein , deze tramreis duurt 15 minutes. Vanaf daar is het 5 minuten lopen naar wijkcentrum De Hyacinth.

Bijdrage

De deelname voor de Yoga Dag in Rotterdam en in Den Haag is 45 € per dag. U kunt bij aankomst contant betalen.

Gelieve gepast geld mee te nemen

Inschrijving

Gelieve vooraf te reserveren door het sturen van een email naar swj@sivananda.net. Vermeld uw naam, adres, e-mail adres, of u zich inschrijft voor het programma in Rotterdam en/of Den Haag en met hoeveel personen u deelneemt.

Wat mee te nemen

Breng voor het programma in Den Haag uw eigen yogamat, meditatie kussen en deken mee. Er is in wijkcentrum De Hyacinth geen enkel yoga materiaal beschikbaar.

In het Bhakti Yoga Center in Rotterdam zijn slechts een beperkt aantal yogamatten, meditatie kussens en dekens beschikbaar. Als u uw eigen materiaal heeft, gelieve dit mee te nemen.

 

Lees de rest van deze post »

Introduction to Yogic Meditation

Gepost 2018/04/30

Introduction to Yogic Meditation

As Instructed by
Guru Maharaj Dr. Chaturbhuj Sahay ji
Ramashram Satsang, Mathura

Presented by Lekha Mathur from India

This Yoga brings the practical application of the Holy Geeta for all to learn and experience in the easiest and simplest manner. It brings the Yoga of Maharishi Patanjali and the method enumerated in the Upanishads in a manner that can be followed easily by all. It has been evolved and designed by Guru Maharaj ji especially to suit the life style of present era. It is necessary and essential for all humans, irrespective of religion, to learn in order to mentally and spiritually grow and develop in life, and gain the best from life.

Sunday 6 May 2018
Time: 15:00 - 17:00
Walk in: 14:30
No Entrance after 15:00
Cost: On Donation
Snack and drinks included

Location: 
Bhakti Yoga Center
Sigrid Undsetweg 300
3069 BV Rotterdam

Registration: info@bhaktiyogacenter.nl or +31686663369

Lees de rest van deze post »

Workshop Yoga met Master Suryans Thakur uit Rishikesh India

Gepost 2018/04/30

Workshop Yoga met Master Suryans Thakur uit India op 4 en 5 mei 2018

Beleef, ervaar, voel en geniet van de yoga workshops van Suryans Thakur uit het hoge India-Himalayas! Na de onvergetelijke lessen in 2016, op veler verzoek weer in Nederland!

Even voorstellen:

Ik ben Yogi Suryans Thakur en ik ben de stichter van Om Yoga Rishikesh. Ik ben geboren en getogen in Rishikesh, één van de heilige steden van India en de hoofdstad van yoga. Ik ben opgegroeid in een ashram aan de Ganges rivier, en begon op zeer jonge leeftijd yoga te beoefenen.

Ik begon door Sivananda yoga te beoefenen en studeerde aan de Sivananda ashram in Kerala. Ondertussen studeerde ik Iyengar yoga met ervaren leraren in Rishikesh en Pune, waar ik elk jaar terugkeer om mijn kennis te verdiepen. Ik ben nu al meer dan 12 jaar yoga aan het onderwijzen en heb workshops gegeven in verschillende landen in europa (Frankrijk, België, Denemarken) en Azië (China, Rusland). In 2005 stichtte ik Om Yoga Rishikesh, waar ik dagelijks lessen en intensieve workshops geef voor alle niveaus.

Als een leraar hou ik ervan om elementen van mijn erfgoed en reiservaring te combineren en ik probeer de essentie van yoga op een simpele manier over te brengen zodat mensen van verschillende culturen het kunnen begrijpen.

Voor mij is yoga niet alleen een manier om flexibiliteit en een gezond lichaam te krijgen. Het is een manier van zelfontdekking die uiteindelijk je gedrag naar jezelf en anderen toe vormt.

Iyengar yoga

Iyengar yoga is ontwikkeld door B.K.S. Iyengar. Het is een vorm van Hatha Yoga en benadrukt detail, precisie en het in lijn brengen bij het uitvoeren van houdingen (asana) en beteugeling van de adem (pranayama). De beoefening ervan helpt u om kracht, mobiliteit en stabiliteit te ontwikkelen middels de asana’s. Er kan gemakkelijk van Iyengar yoga genoten worden, ook zonder enkele jaren van beoefening.

Steunen zoals kussens, banken, blokken, riemen en zandzakken worden regelmatig gebruikt, wat beginners in staat stelt om de asana’s makkelijker te laten ervaren dan wat anders mogelijk zou zijn. Ze helpen ook geblesseerde of zieke leerlingen om ten volste van de voordelen van de asana’s te kunnen genieten. Meer gevorderde leerlingen kunnen hun voordeel halen uit een beter inzicht in de asana’s middels het gebruik van steunen.

Er zijn drie unieke aspecten van Iyengar yoga: technische details, opeenvolging en timing.

Technische details:

Er worden gedetailleerde instructies gegeven zodat de leerling kan leren hoe toegang te krijgen tot het lichaam via het uiterlijke, bot- en spierlichaam tot in de subtiliteiten van de geest. Vaak zult u gedurende de lessen merken dat u van simpele houdingen naar meer ingewikkelde gaat, inzicht in geest, lichaam en ziel ontwikkelend via een stap-voor-stap benadering.

Opeenvolging:

Verwijst naar de volgorde waarin de asana’s en pranayama beoefent worden. Iedere asana heeft verschillende effecten op de geest, en de juiste opeenvolging traint en ontwikkelt de geest om deze meer bevorderlijk te maken voor uw yoga beoefening.

Timing:

Asana’s kunnen worden vastgehouden voor verschillende tijdsduren om een meer diepgaande verkenning van de fysieke en mentale uitdagingen van de houding in staat te stellen. Het heeft tijd nodig om in een houding te bewegen en stabiel te worden. Stabiel blijven in een houding voor een langere tijdsduur intensiveert de diepgang van de houding en doet het voordeel toenemen.

Workshops:
Tijdens de workshops wordt o.a. aandacht besteed aan Yoga asana’s, ademhalingsoefeningen, Flow Yoga met name nadruk op correcte rug-, heup-, knie- en stahouding.
Vrijdag 4 mei 2018 van 19:00 uur – 21:00 uur
Zaterdag 5 mei 2018 van 19:00 uur – 21:00 uur

Bijdrage per workshop is € 10,-

Locatie: Bhakti Yoga Center, Sigrid Undsetweg 300, 3069 BV  Rotterdam

Voor aanmelding en meer informatie: Whatsapp 06-86663369 / email: info@bhaktiyogacenter.nl

Lees de rest van deze post »

Rooster Yoga lessen september 2017

Gepost 2017/09/15

Yoga roosterYoga rooster

Lees de rest van deze post »

Mantra Meditatie Bhagavad Gita start zaterdag 29 april 2017

Gepost 2017/04/25

Op zaterdag 29 april 2017 start Savinder Soor een 5-weekse Bhagavad Gita Mantra Meditatie workshop voor iedereen. Aanvang: 11:30 uur - 12:30 uur. Wilt u deelnemen aan deze workshop dan kunt u een mail sturen naar info@bhaktiyogacenter.nl of bellen op het nummer 06-86663369.

De Bhagavad-gita is niet alleen een van de grootste spirituele en filosofische klassiekers ter wereld, maar ook de essentie van de vedische wijsheid van India over het spirituele wezen van de mens, zijn gebondenheid in de cyclus van geboorte en dood, en uiteindelijk zijn relatie met God.

Het leert ons hoe we in ons complexe leven vol met stress, conflicten en problemen toch balans kunnen vinden en vooruitgang kunnen maken in ons spiritueel leven.

Het effect van de Bhagavad-gita is dat we zaken in het juiste licht gaan zien. Dat bespaart ons onnoemelijk veel leed, voortvloeiend uit gedachtespinsels van een onbeheerste geest.

Het eerste deel van de Gita hoofdstuk 1-6 behandelt Karma yoga, Hoofdstuk 7-12 Bhakti yoga en Hoofdstuk 13-18 Jnana Yoga. De Bhagavad Gita is een universeel geschrift voor iedereen.

Tijdens deze beginners cursus bespreken we een aantal hoofdstukken van de Bhagavad Gita en gaan we in meditatie om haar boodschap en onderwijs te doorgronden. Elke sessie eindigt met het gezamenlijk reciteren van de Maha mantra wat zal bijdragen om een ieder naar een hoger spiritueel bewustzijn te tillen.

Lees de rest van deze post »

Iedere Maandagavond Yoga voor Gevorderden

Gepost 2017/03/24

Beste mensen,
Doe je al een tijdje aan yoga of ben je docent en wil je zelf ergens les? Dan ben je welkom iedere maandag in onze Bhakti Yoga Center van 19:30 tot 21:00. Er wordt les gegeven door een zeer ervaren Yoga docente.

Bhakti Yoga Center
Sigrid undsetweg 300
3069 BV Rotterdam

Aanmeldingen via info@bhaktiyogacenter.nl of bel 06-86663369.

Lees de rest van deze post »

Deelname Yoga 2017

Gepost 2017/01/04

Beste mensen,

Allereerst nogmaals een gelukkig en gezond 2017 toegewenst. Als het goed is volgen de meeste van jullie al een tijdje Yoga in onze Bhakti Yoga Center. Middels dit bericht willen wij jullie informeren over een aantal administratieve wijzigingen m.b.t. deelname Yoga voor 2017.

Stichting Bhakti Yoga Center is een officieel erkende Stichting en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Yoga is een van onze activiteiten in onze Yoga Center.  Wij hebben gekozen voor professionalisering, zekerheid en transparantie  binnen  onze Stichting. Daar is goede administratie een belangrijk onderdeel van.

Het is per 1 februari 2017 alleen mogelijk om Yoga lessen te volgen wanneer wanneer je bent ingeschreven. De werkwijze van vroeger bood ons en de yoga leraren geen zekerheid. Helaas lopen alle kosten voor het gebruik van de ruimte etc. gewoon door. Ik verzoek jullie vriendelijk om de Algemene voorwaarden door te nemen op deze website. Mocht je daarmee akkoord zijn dan kun je een inschrijfformulier downloaden en invullen. Deze zijn ook uitgeprint verkrijgbaar in onze Bhakti Yoga Center. Op het inschrijfformulier kun je aangeven welke abonnement je wil afsluiten. Het is ook mogelijk om een  Strippenkaart te kopen. De zaterdaglessen van Dilip blijven gratis voor de mensen die zich hebben ingeschreven voor Yoga.

Januari 2017 geldt als een overgangsperiode. Gelieve net als vorig jaar contant af te rekenen bij de Yoga docenten.

Wij danken jullie vriendelijk voor jullie begrip en wensen iedereen een heel mooi Yoga jaar toe.

Bhakti Yoga Center

Cursus Traditionele Mantra Meditatie in Rotterdam door Narada Kush