U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

SIVANANDA YOGA

Sivananda is een krachtige en energieke vorm van hatha yoga, waarbij we inspanning en ontspanning afwisselen. Deze vorm van yoga helpt je behalve flexibeler en sterker te worden en je conditie op te bouwen ook om concentratie te ontwikkelen en te ontspannen. Je zult merken dat yoga je energie geeft, waardoor je jezelf lekker, gezond en ontspannen voelt.

Iedere les bestaat uit vijf onderdelen, namelijk

Beginontspanning
Ademhalingsoefeningen
Zonnegroeten
Houdingen (asanas)
Eindontspanning

De beginontspanning is bedoeld om spanningen en vermoeidheid los te laten. Met de ademhalingsoefeningen verbeter je de longcapaciteit en vergroot je de concentratie. De zonnegroet is een dynamische reeks van houdingen die je opwarmt voor de houdingen (asanas). Bij de houdingen

maken we gebruik van 12 basishoudingen die we afwisselen met allerlei variaties. In de houdingen worden de spieren aangespannen en gestretcht, hierdoor verbetert kracht en flexibiliteit, maar ook worden bloedsomloop en spijsvertering gestimuleerd. De houdingen zijn onder andere gericht op het soepel en sterk maken van de rug, een belangrijke basis voor een goede houding en gezond lichaam. De les wordt beëndigd met een eindontspanning van ca. 10 minuten.

 

Altijd willen leren Yoga maar weet niet hoe en wat je moet doen?

Wij willen je hierbij graag op de weg helpen. Yoga is een heel effectieve manier om je geest te stillen en tot jezelf te komen. Door Yoga oefeningen wordt je kalm en rustig en kun je je focus hervinden. Yoga leren is niet moeilijk, maar vraagt wel wat commitment. Als je het Yoga eenmaal onder de knie hebt, pluk je hier dagelijks de vruchten van.

Kom, voel en ervaar zelf!

Sivananda Yoga met Savinder SoorSivananda Yoga met Savinder Soor