U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wat is Sound Yoga

Sound Yoga betekent “eenheid door geluid.” Nada Yoga of Sound Yoga is de zeer oude kunst van het gebruiken van geluiden en tonen om innerlijke transformaties teweeg te brengen. Aangezien Nada Yoga (Geluidsmeditatie) ons niet vraagt om in iets te geloven, kan het door iedereen van iedere religie of spirituele aspiratie gebruikt worden, net zoals een bezoek aan de dokter niet van ons verlangt dat we ons geloof of aspiraties aanpassen.

Geluid is Universeel

Alle wezens, zelfs peuters en dieren, genieten van het luisteren naar muziek. Dit komt simpelweg omdat geluid (vibraties) alle materie doordringt. Zoals u wellicht weet, wanneer de geest ergens volledig op gefocust is, ontstaan er vanzelf gevoelens van innerlijke gelukzaligheid. We leren in Nada Yoga dat de bron van het geluid ofwel extern ofwel intern kan zijn. We ervaren geluiden als ofwel “grof” of “subtiel”. Grove geluiden worden hardop “geslagen” (Sanskriet: “ahat”), zoals van een stem of muziekinstrument. Subtiele geluiden worden “ongeslagen”, komen van binnen op en zijn stil naar buiten toe (Sanskriet: “anahat”), zoals van de subtiele stromingen van prana energie (gelijk aan ch’i, ki, gi, etc) die door het hele lichaam bewegen.

Met oefening zal de geest kalm en transparant worden wanneer we ons op een ahat geluid (grof, geslagen, of geluid van buitenaf) concentreren. Nadat de geest stil is geworden, kunt u zich bewust beginnen te worden van uw anahat geluiden (subtiele, ongeslagen, of innerlijke geluiden). Naarmate u zich concentreert op ahat geluiden, begeeft u zich van het uiterlijke rijk naar het innerlijke rijk, het bewustzijn van uiterlijke naar innerlijke geluiden bewegend (Sanskriet: “nadam”). Het is de gewoonste zaak van de wereld voor u om uw anahat geluiden zoals bellen, fluiten, of zelfs een elektrische zoemgeluid waar te nemen. Sommige van deze geluiden zijn eigenlijk de geluiden van uw eigen lichaam: uw pompende bloed, of de elektrische energie van uw zenuwen; zelfs de vibraties van uw binnenoor. Uw anahat geluiden zijn direct verbonden met het geluid van Kundalini zelf.

Nada Yoga is een zeer fijne vorm van meditatie en is ook relatief gemakkelijk. Denk aan het yoga gezegde, “Waar je je schat plaats, daar zul je ook je hart vinden.”

 

Aanmelden via email: bhaktiholland108@gmail.com of telefonisch: 06-24629401.

Sound YogaSound YogaSoundyoga  - Holy Awakening through Sound